Happy tourist-ing 😉

Vorige week eens deftig den toerist uitgehangen … Maar dan niet iets georganiseerd door een van de vele bureautjes die daarin gespecialiseerd zijn, maar gewoon zelf het hele zaakje uitgezocht, tickets geboekt, enz … Doetie het of doetie het niet, lekker spannend.

Gekozen voor het kleine eilandje Chalki, een uur of drie varen van Karpathos. Varen, je leest het goed … Hier nemen ze net zo makkelijk de ferry-boot als wij de trein, bus of tram. Altijd een avontuur voor “people from the cold country” …

Hier op Karpathos varen we met de Prevelis van Anek Lines. Per week kan je een tweetal keer naar Rhodos of Kreta. Het is ook altijd een heel gedoe in Pigadia, waar de boot aanmeert, de dagen dat hij komt! Het is een drukte van jewelste, auto’s/vrachtwagens rijden af en aan, toeristen zeulen met hun valiezen richting haven, heerlijk om dat gedoe in de gaten te houden van op een of ander terrasje.

Anyway, wij vertrokken om 7u ’s morgens! Meneer Prevelis had maar een halfuurtje vertraging dus dat viel best mee. Ik herinner mij dat hij vorig jaar de hele zomer meer 12u delayed was. Zo’n trip met de ferry is werkelijk waar adembenemend! Wat een view krijg je daar op het upperdeck. Na een korte tussenstop in Diafani, kom je dus na een uur of 3 aan in Chalki, het sponsen-eiland wordt het wel eens genoemd. Ik zag het vorig jaar voor de eerste keer toen ik met Meneer Prevelis naar Rhodos voer, om van daaruit mijn terugvlucht naar België te nemen.

Chalki was indrukwekkend mooi … Op de plaats waar de ferry 10min ervoor nog aangemeerd lag, duik je zomaar het glasheldere water in. Kleine taverna’s met de heerlijkste mezedes en ijskoude ouzo … Meneer Prevelis kwam, met alweer een halfuurtje vertraging ons terug oppikken rond 18.45u om ons terug ’thuis’ te brengen.

Hieronder een kleine impressie van een fijne dag … Geniet met mate …

Toerist Moerbie

 


Categories:

Tags:


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *