Waarom #Karpathos?

“Waar komt die passie voor Griekenland vandaan?”, vraagt men mij wel eens …

Een goeie 20 jaar geleden kwam ik er voor het eerst. Kreta was het … Ik weet het nog als de dag van gisteren.

Een nieuwe maatschappij TOPair, die eigenlijk al zo snel terug verdwenen als ze ze gekomen waren, vroeg mij om de stem te worden voor hun nationale radio-campagne. In ruil voor het inspreken van hun commercial, mocht ik op hun kosten naar Silva Maris, Kreta.

De omgeving, de mensen, de muziek, eten & drinken, de mentaliteit, … Het was een volledig passend plaatje. Ik liet er maar een paar weken overgaan om terug te keren. Van het vliegtuig stappen was een soort of  ‘home-coming’ -gevoel, dat trouwens nooit meer is weggegaan.

Intussen vele jaren later, meer dan 20 keer naar Kreta geweest, en dit jaar tweede keer Karpathos. De liefde & passie voor alles wat Grieks is, is alleen maar groter geworden. Daar zorgen onder meer de vele Griekse vrienden voor en de vele Vlamingen en Nederlanders die ook ‘Griek-o-fiel’  zijn (jaja, er bestaat zelfs een term voor deze ‘aandoening’ 😉 ).

“Kreta of Karpathos?” … Moeilijke keuze! Voor zij die Kreta kennen  en het zuiden reeds bezochten kan ik zeggen dat heel Karpathos is zoals Z-Kreta. De ruige natuur, de gemeende gemoedelijkheid van de Griekse mensen, de gastvrijheid, het veel minder toeristisch zijn, … Kortom, het echte Griekenland … In tegenstelling in wat sommige media Jan met de Pet wil doen geloven in randdebiel tv-shows a la Oh Oh Cherso .

Onderstaande fotocollage is echter maar het tipje van de spreekwoordelijke sluier!

 

Geniet met mate! 😉Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *