Vakantie…

Juist, zo heet het officieel … Echter de realiteit is anders!

Er is de zomertournee van Clubfm in Blankenberge, waarvan ik een deel van de uitzendingen presenteer (komende week trouwens een weekje niet), er zijn ook de voice-over opdrachten die blijven doorlopen en thuis heeft er mij ook eentje, met een veelbetekenende blik, een pot verf en bijhorende borstel in de poten gestoken… U weet dus al hoe laat het is.

Vroeg in de ochtend probeer ik een beetje te sporten, in de voormiddag de “verfklus” en de namiddag is gereserveerd voor ClubFm@thebeach en de daarbij horende NMBS avonturen. En daar wil ik het nog even over hebben …

Ik dacht, toen ik de ClubFm opdracht aanvaarde, “ik ga niet een hele zomer in de file staan. Ik doe tijdens normale werkdagen elke keer meer dan 200km, dus ik ga dat deze zomer vooral NIET doen! Ik zal wel met de trein gaan!”. Tot ik in de gaten kreeg dat ik daarvoor elke dag 2u op en 2u af moest rekenen. 3 Uurtjes radio zijn dus eigenlijk 7uur… Ok, ik beluister wat nieuwe singles, ik doe wat mailtjes, ik lees de gazet, enz… Ik heb wel mijn bezigheid ondertussen maar wat mij nu eigenlijk is opgevallen (als niet dagelijkse gebruiker van het openbaar vervoer), wat een stress je daar wel niet van krijgt!

Dag 1, alles ok! Dag 2, trein Gent-Blankenberge afgeschaft (!!!!) en via andere treinen naar de plaats van bestemming moeten geraken. Dag 3, trein Gent-Blankenberge 40min(!!!!) vertraging. Dag 4, ok. Dag 5, onderweg huiswaarts door vertraging van de trein uit Blankenberge mijn aansluiting gemist en daardoor pas om 22u thuis (!!!!), dag 6, ok … Op 6 dagen loopt het dus 4 keer grandioos fout.

Ben ik ff blij dat ik voor de rest van het jaar met mijn eigen ‘koning auto’ kan rijden?! En laat ze dan in het journaal en de kranten maar zeiken dat wij Vlamingen nog altijd en veel te snel onze wagen gebruiken i.p.v. het openbaar vervoer!


Categories:


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *