S.O.S. RHODOS

Even een korte update van hieruit.

De lokale autoriteiten vragen toeristen en locals om weg te gaan uit ‘het zuiden’ en naar noordelijke gebieden uit te wijken, aldus de website Parakalo

De vuurzee trekt dus richting Lindos, wat een grote toeristische trekpleister is op het eiland. Er zijn de afgelopen dagen meer dan 19.000 toeristen geëvacueerd naar veiliger plaatsen, een heuse organisatie … Voor zij die pakketreizen boekten, lees: via reisorganisaties, is alles min of meer geregeld. Mensen die zelf alles afzonderlijk boekten, da’s een ander verhaal. Die moeten op zoek naar noordelijker plaatsen om te verblijven en dat is niet altijd evident op momenten dat iedereen op zoek is naar onderdak.

Ik heb hier, door de jaren heen, een sociaal netwerk opgebouwd. Ik kan dus indien nodig een helpende hand bieden. Als je vrienden, kennissen of familie hebt die momenteel op Rhodos verblijven en hulp nodig hebben, feel free om te connecten. Hier in Sianna zijn er een aantal kamers die ter beschikking besteld worden en ook bij mij is er nog ruimte voor een 6 tal personen.

Als we elkaar kunnen helpen, hoor ik het graag.


Categories: