Roar manneke …

Wintertime is coming … Het wordt kouder nondedzju! Vandaag voor de eerste keer mijn “dikke vest” uitgehaald!

Het is hier geen leven, man!

Hoewel… Al bij al mogen we niet klagen! We zijn er hier nog goed vanaf als ik dat vergelijk met wat ik deze zomer in Greece zag, daar is het pas armoe troef! De crisis slaat er heftiger toe dan wij allemaal denken … Basis-levensmiddelen vallen daar onder het tax-regime vnn 23% … DRIE EN TWINTIG %, lieve vrienden! Dat is niet min, dat voelen de mensen wel als ze es ff de supermarkt binnenstappen!Je shopping-bag met daarin: plakjes kaas, brood, verse groenten, kruiden, biertjes, vlees, badkamerstuff,.. is al snel 25€ waard en dan vullen wie dat nog niet eens met ouzo (15€) of, ik zeg maar iets, Bacardi (19€). Je kan het zo zot niet bedenken  maar je kan je fles Ouzo beter hier kopen dan ginds, hier is ze tot 30% goedkoper. En, wat er ook gezegd wordt van de Griekse crisis: ze wordt betaald door de gewone man. Die zijn er de dupe van, de “gewone mensen”! Jan, Pier en Pol, mensen zoals U en ik! Denk daar ’s aan als je de volgende onheilspellende nieuwsberichten over Griekenland hoort.

Ik wordt gewoon ziek als ik alle idiote comments lees over de Griekse crisis. 80% van de boeren die reageren weten niet eens waar Greece ligt en welke taal ze er spreken, laat staan dat ze weten wat de oorzaak is van crisis. Dus, lompe boeren die overal op “comment-en” (FB, kranten, diverse fora,…): “OE BAKKES AS GE NIE WEET WAAROVER HET GAAT! MONGOOL!”

Fieuw! Het is eruit! Dat lucht op! 🙂

Peter vertrekt strax (zondag 9/10 – 14u) vanuit Karpathos met de ferry. Over een weekje zou hij terug in de lage landen moeten zijn , “the cold country’s” zoals de Grieken het noemen. Hij heeft het ginds toch maar geraliseerd, een radiostation op poten zetten, de Grieken de “feeling” van commercial radio bijbrengen (want geloof mij: ze hebben geen idee waarover radio feitelijk gaat). Good job, Mister Peer! Daar moet op gedronken worden (=hint)! APPLAUS (jullie)!

Intussen neem ik nog steeds Het Manneke voor mijn rekening …


Elke dag via diverse radiostations in België, Nederland, Spanje èn Griekenland (?) te beluisteren 🙂
Met zelfs integratie van “new media” in de setting! (Dan gaat het vooral over de tablet vanwaar ik de breaknotes lees …)

Handig ding trouwens, zo’n tablet! Ik kan het jullie ten zeerste aanraden … Tenminste als je maar niet denkt dat je laptop ermee kan vervangen … Weg met uitgeprinte teksten voort het inspreken van commercials, weg met de inkt-cartridges die plots leeg zijn als je dringend teksten moet printen voor een hoogdringende voice-job …

Life can B simple! It’s al about the sigasiga-thing! 🙂

Voor de liefhebbers: mocht je je afvragen hoe de final-sound van “Het Manneke” eruit ziet (tenminste als het ten huize Moerbie wordt opgenomen)…

Zoiets ongeveer … En dat pompt een eind!


En, euhm: goeie reis terug, Peer!

Τελικά , καλύ σας μέρες! (anyway, prettige dag nog!)

 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *