Bad news …

Jullie volgen ongetwijfeld diverse kanalen waar je dit nieuws al kon vernemen…

Ik kopieer even het persbericht dat te lezen stond in Knack :

GUNKtv houdt ermee op:

Ondermaatse financiële resultaten liggen aan de basis van de stopzetting.

De digitale zender GUNKtv stopt ermee op 31 maart. Dat heeft de raad van bestuur van T.Vgas, het bedrijf achter de zender en een dochteronderneming van Telenet, vrijdag beslist. De stopzetting komt niet als een verrassing; al geruime tijd deden geruchten de ronde over het verdwijnen van de zender.

De gamingwebsite 9Lives blijft wel bestaan, net als het maandblad GUNK Magazine. Beide worden geïntegreerd bij Telenet; de
personeelsleden van de gaming- en printactiviteiten van T.Vgas komen in dienst bij Telenet. De personeelsleden die bij de televisieactiviteiten betrokken zijn, krijgen de mogelijkheid om in te gaan op openstaande vacatures bij Telenet.

Big Brother

GUNKtv ging van start op 1 mei 2009 als jongerenzender met veel aandacht voor games. De zender was een project van Frank Molnar, een ex-deelnemer van het reality-programma “Big Brother”, en Telenet, dat in 2008 een meerderheidsparticipatie had genomen in het bedrijf VGAS van Molnar, waarna de naam van dat bedrijf veranderde in T.Vgas.

Molnar had voor de start van de zender al een programma gepresenteerd onder de naam “GUNKtv”, eerst op TMF en daarna op VT4. Onder meer Ivan Heylen, Dirk Moerman, Jess Donckers, Bert Pollet, Evi Goffin en Margriet Hermans werkten in het verleden voor de zender. LDD-politicus Jurgen Verstrepen presenteert nog elke zondag een talkshow op GUNKtv.

Laat mij duidelijk zijn, vrienden, in tegenstelling tot wat sommigen vermoeden heb ik hier weinig binnenpretjes over … Alléén een wrange nasmaak. De media anno 2011 wordt niet meer gemaakt vanuit “de buik”, met een “feelgood-mentaliteit”. De media wordt overrompeld door managers, account managers, reclame-boys en meer van dat soort… Mensen die dag in dag uit cijfertjes in excell-sheets ingeven en dan vooral alleen geïnteresseerd zijn in wat er na  “=” staat.

1 april wordt alweer een trieste dag, en het is nog maar een begin… Want de jacht op cijfers en het grote gewin, van de cijfer-mensen, gaat dit jaar nog meer slachtoffers maken … You’ll see!Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *